Gyógyulni.hu

"Erény ami visszajuttat Istenhez, bűn ami eltart."

"A szoros társas kapcsolatokban élő emberek több gondot fordítanak egészségi állapotukra. Aki törődnek egymással, azok figyelme kiterjed egymás egészségére is."
Manfred Kets De Vries

Névnap

2024. július 14. vasárnap
Örs, Stella
A Nap kel 05:05-kor,
nyugszik 20:48-kor.

Holnap
Henrik, Roland
napja lesz.

Oldalainkat 81 vendég és 0 tag böngészi


sound by Jbgmusic
 

(Zusanli , magyarul: lábi három li)
 
Helye: 90 fokban behajlított térdnél az azonos oldali kéz hüvelykujját a térdhajlathoz téve, a 4 ujjunkat párhuzamosan tartva a mutató ujjat a térdkalács külső alsó szeméhez illesztjük, majd másik kezünk hüvelykujj begyét hozzáillesztjük a kisujj körömperce alá.
Indikáció: A négy legfontosabb pont egyike. (A gyomrunk panasza a szívünk állapotával is összefügg). A legújabb kutatások szerint ennek a pontnak a masszírozása alkalmas lehet arra, hogy a szívinfarktus kezdeti tüneteit megszüntesse, a kézen lévő Szb-6 (Neiguan) ponttal kezelve a szívet kihozhatjuk abból a remegésből, ami a kamraizomzat elhalását okozza. A masszírozással tulajdonképpen egy extra szívdobbanást tudunk kiváltani, a koszorúerek megtelnek vérrel, így a szívizom elhalását megelőzhetjük az orvosi segítség megérkezéséig, mert a következő infarktus esetleg elvinné a beteget, ha nem kap orvosi ellátást. Gyomor-erősítő, akut és krónikus hasnyálmirigy gyulladás, mindenféle allergia, az emésztő-rendszer összes panasza, gyomorfekély, nyombélfekély. Minden öregedési tünet: nehéz vizelés, nehéz járás, prosztata probléma, impotencia, frigiditás, életmentő anginás rohamoknál a Szb-6 (Neihuan) ponttal kezelve (lefelé toló mozgással). Ha erősen kezelik fogyasztó, ha simogatják, étvágyfokozó hatású. Magas vérnyomás (diasztolés is), hányinger ellen (szem megerőltetésből eredően), alsó végtag bénulása, étvágyjavító, erősítő. Hatásos a moxakezelése agyvérzést megelőző állapotban a Vab-11 (Quchi) ponttal; alsó végtag bénulása, fájdalma, székrekedés, vérszegénység, ágybavizelés, szédülés, fejfájás, álmatlanság ellen a Sz-7 (Shenmen) ponttal.
Masszázstechnikája: Nyomkodás, morzsoló nyomás, ütögetés, tolás.
 
(Forrás: Dr. Eőry Ajándok)
 
 

Gyomor-36   

Lap teteje

Copyright © 2013. Minden jog fenntartva - Agabe /Ulicska Tamás/.