Gyógyulni.hu

"Erény ami visszajuttat Istenhez, bűn ami eltart."

"Vehetsz házat, De otthont nem; Vehetsz ágyat, De álmot nem; Vehetsz órát, De időt nem; Vehetsz könyvet, De tudást nem; Vehetsz pozíciót, De tiszteletet nem; Megfizetheted az orvost, De az egészséget nem. Megveheted a lelket, De az életet nem; Megveheted a szexet, De a szerelmet nem."
Kínai tanítás

Névnap

2024. április 19. péntek
Emma
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 19:48-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Oldalainkat 79 vendég és 0 tag böngészi


sound by Jbgmusic
 

(Zusanli , magyarul: lábi három li)
 
Helye: 90 fokban behajlított térdnél az azonos oldali kéz hüvelykujját a térdhajlathoz téve, a 4 ujjunkat párhuzamosan tartva a mutató ujjat a térdkalács külső alsó szeméhez illesztjük, majd másik kezünk hüvelykujj begyét hozzáillesztjük a kisujj körömperce alá.
Indikáció: A négy legfontosabb pont egyike. (A gyomrunk panasza a szívünk állapotával is összefügg). A legújabb kutatások szerint ennek a pontnak a masszírozása alkalmas lehet arra, hogy a szívinfarktus kezdeti tüneteit megszüntesse, a kézen lévő Szb-6 (Neiguan) ponttal kezelve a szívet kihozhatjuk abból a remegésből, ami a kamraizomzat elhalását okozza. A masszírozással tulajdonképpen egy extra szívdobbanást tudunk kiváltani, a koszorúerek megtelnek vérrel, így a szívizom elhalását megelőzhetjük az orvosi segítség megérkezéséig, mert a következő infarktus esetleg elvinné a beteget, ha nem kap orvosi ellátást. Gyomor-erősítő, akut és krónikus hasnyálmirigy gyulladás, mindenféle allergia, az emésztő-rendszer összes panasza, gyomorfekély, nyombélfekély. Minden öregedési tünet: nehéz vizelés, nehéz járás, prosztata probléma, impotencia, frigiditás, életmentő anginás rohamoknál a Szb-6 (Neihuan) ponttal kezelve (lefelé toló mozgással). Ha erősen kezelik fogyasztó, ha simogatják, étvágyfokozó hatású. Magas vérnyomás (diasztolés is), hányinger ellen (szem megerőltetésből eredően), alsó végtag bénulása, étvágyjavító, erősítő. Hatásos a moxakezelése agyvérzést megelőző állapotban a Vab-11 (Quchi) ponttal; alsó végtag bénulása, fájdalma, székrekedés, vérszegénység, ágybavizelés, szédülés, fejfájás, álmatlanság ellen a Sz-7 (Shenmen) ponttal.
Masszázstechnikája: Nyomkodás, morzsoló nyomás, ütögetés, tolás.
 
(Forrás: Dr. Eőry Ajándok)
 
 

Gyomor-36   

Lap teteje

Copyright © 2013. Minden jog fenntartva - Agabe /Ulicska Tamás/.