Gyógyulni.hu

"Erény ami visszajuttat Istenhez, bűn ami eltart."

"Semmi sem javítja jobban az emlékezetet, mint az, amikor felejteni próbálunk."
Ismeretlen szerző

Névnap

2024. április 19. péntek
Emma
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 19:48-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Oldalainkat 104 vendég és 0 tag böngészi


sound by Jbgmusic
 

A NADA szó jelentése: Nemzetközi Akupunktúrás Méregtelenítő Egyesület

Az akupunktúra a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által is javasolt módszer a szenvedélybetegségekről való leszoktatásban.

A NADA Protokoll nem más, mint függőségekről való leszoktatás (cigaretta,alkohol,drog,édesség…), depresszió kezelése, egészség-egyensúlyi állapot visszaszerzése fül-akupunktúrával!

 
Az addikciót kezelő protokollt New York színesbőrűek által lakott negyedében (dél-Bronxban) müködő Ábraham Lincoln korház két orvosa, Dr. Michael Smith és Dr. Richard Taft dolgozta ki, 1974-ben kezdték alkalmazni a módszert drogelvonás alatt álló pácienseiken. Azt tapasztalták, hogy a Methadonnal kezelt heroinfüggő betegek elvonási tünetei a fültűk behelyezése után drasztikusan csökkennek, majd a kezelés igény szerinti ismétlése következtében megszűnnek; rövidesen nem volt szükség a szintén függőséget okozó gyógyszerre. 1978-ban hivatalosan is megszüntették a Methadon kezelést - mint a drogelvonó protokoll részét- és az ötpontos acudetox protokollal helyettesítették.
 
A megfigyelések, nagyszámú beteg bevonásával végzett terápis során bizonyítást nyert, hogy az acudetox mindennemű addikció kezelésében hatásos, a drog-, alkohol- és nikotinfüggőség is eredményesen kezelhető a NADA protokollal.
 
Az európai NADA 1992-ben alakult, 1991-ben Magyarországon is megtartotta első előadását Dr. Smith. Hazánkban 1996 februárjában alakult meg az Országos Addiktológiai Akupunktúrés Egyesület, mely felvállalta az akudetox terjesztését, oktatását, szupervízióját. A kezeléseket, mint fülekupunktúrás addiktológus, jómagam végzem.
 
Az öt pont kezelésének hatására a neurovegetatív rendszer kiegyensúlyozatlansága (a nikotinelvonás alatt jelentkező nyugtalanság, ingerültség, agresszivitás, édesség utáni fokozott vágy, alvászavarok) csökken, majd megszűnik - elsősorban a „Shen Men” és „Sympatikus” pontok stimulációja révén-. A vese-, máj-, és tüdő-pontok stimulációja gyógyítja a szervezet méregtelenítésében résztvevő szervek funkciózavarait, fokozza vérkeringésüket, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású.
 
A NADA protokoll előnyei a szenvedélybetegségek kezelésében:
A detoxikálás kizárólag akupunktúrával – gyógyszerek nélkül – történik.
A kezelés mellékhatások nélkül alkalmazható, míg a gyógyszeres kezelés több mellékhatást vált ki (akár rá is lehet szokni a gyógyszerre).
A kezelés előnye, hogy non-verbális, az első lépésben alkalmazható beavatkozás, amely azonnali megnyugtató hatással van a betegekre.
A NADA protokoll holisztikus szemlélettel fordul a beteg felé, s a teljes embert segíti. Az eljárás során belép a tanácsadás, a csoportterápia, családterápia, melyek a NADA protokoll szerves részei.
A szenvedélybetegek vagy függőbetegek a NADA protokoll alkalmazása során ambulánsan kezelhetők.
NADA protokollnak egyre nagyobb szerepe van ezen betegségek hatásos és gyors kezelésében. Évente ezrek fordulnak e rendszer felé, erre kiképzett és a Magyar Állam Egészségügyi Bizottsága előtt vizsgát tett természetgyógyászokhoz!
 
 

Lap teteje

Copyright © 2013. Minden jog fenntartva - Agabe /Ulicska Tamás/.