Gyógyulni.hu

"Erény ami visszajuttat Istenhez, bűn ami eltart."

"Ha valaki nem szeretne megvilágosodni azért, mert fél, hogy elveszíti megszokott hétköznapi életét, ez olyan, mintha amellett döntene, hogy inkább átalussza az egész életét, nehogy elveszítse az álmait."
Pressing Lajos Lílávadzsra: Buddhizmus itt és most...

Névnap

2024. április 19. péntek
Emma
A Nap kel 05:51-kor,
nyugszik 19:48-kor.

Holnap
Tivadar, Odett
napja lesz.

Oldalainkat 114 vendég és 0 tag böngészi


sound by Jbgmusic

A fülakupunktúrás addiktológia módszerének alkalmazási területe igen szerteágazó.
Napjainkban a legnépszerűbb a fogyókúrák támogató módszereként, alvásproblémák esetén, illetve a dohányzásról leszoktatás egyik alternatívájaként.
Nagy segítséget nyújt ideges, szorongásos panaszok esetén, mivel a vegetatív idegrendszerünk paraszimpatikus pontja, mely a megnyugvásunkért felelős a fülünkön keresztül ingerelhető. Poszt-traumás szindrómák előfordulásakor (katasztrófahelyzetkor, katonák, tűzoltók bevetése után) a gyászt és a lelki feldolgozást ezen alapelveknek köszönhetően segíti. Alvásproblémákra és a félelmekre jótékony hatással van.
 
Kifejezetten ajánlott szenvedélybetegségek kezelésére: alkohol, drog- és dohányzásról való leszoktatáshoz, mert csökkenti a sóvárgás mértékét. Drogproblémáknál a kezelésekkel a Metadon kiváltható.
Hatásosan kezelhetők a testben előforduló gyulladások, az allergia és az asztmás panaszok, a vérnyomás beszabályozása, ájulás, angina pectoris, potenciazavarok, fülbetegségek.
Csökkenthetők a szervi és izomrendszeri fájdalmak (fájdalomcsillapító) illetve simaizom-lazító hatású (epehólyaggörcs, vesegörcs, zsigeri fájdalmak, érgyulladás, vénák, erek szűkülete).
Erőteljes méregtelenítő hatású, részt vesz a vese és a májfunkció ellátásának fokozásában.
 
Nem javasolt:
Abszolút ellenjavallatok:
„törött fül”, bármilyen bőrelváltozás, amely a kezelendő területen van: vágás, anyajegy, horzsolás, forradás, kiütés, repedés, pattanás, hegek, szeplő, májfolt, a fülkagyló fagyása, gyulladása.
Súlyos, életveszélyes, sürgősségi betegellátást igénylő állapotok. Pacemakeres kliens elektroakupunktúrás kezelése.
Relatív ellenjavallatok (elővigyázatosságot igénylő esetek):
Túlzott éhség, hosszabb éhezés utáni legyengült állapot, túlzott fizikai kimerültség.
Súlyosan intoxikált állapot.
Túl fiatal, illetve túl idős kor. (helyzetfüggő, egyénileg eldönthető).
 

Lap teteje

Copyright © 2013. Minden jog fenntartva - Agabe /Ulicska Tamás/.