Gyógyulni.hu

"Erény ami visszajuttat Istenhez, bűn ami eltart."

"Az embernek szüksége van arra, hogy fontos legyen. Ez az egyik legalapvetőbb emberi igény. Ha valakivel nem törődnek, annak az élete hanyatlásnak indul. Ha nem érzi, hogy fontos valakinek - legalább egyvalakinek -, akkor az egész élete jelentéktelenné válik. Ezért a szeretet a lehető legjobb terápia..."
Osho

Névnap

2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert
A Nap kel 06:43-kor,
nyugszik 18:40-kor.

Holnap
Vencel
napja lesz.

Oldalainkat 109 vendég és 0 tag böngészi


 

A NADA szó jelentése: Nemzetközi Akupunktúrás Méregtelenítő Egyesület

Az akupunktúra a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által is javasolt módszer a szenvedélybetegségekről való leszoktatásban.

A NADA Protokoll nem más, mint függőségekről való leszoktatás (cigaretta,alkohol,drog,édesség…), depresszió kezelése, egészség-egyensúlyi állapot visszaszerzése fül-akupunktúrával!

 
Az addikciót kezelő protokollt New York színesbőrűek által lakott negyedében (dél-Bronxban) müködő Ábraham Lincoln korház két orvosa, Dr. Michael Smith és Dr. Richard Taft dolgozta ki, 1974-ben kezdték alkalmazni a módszert drogelvonás alatt álló pácienseiken. Azt tapasztalták, hogy a Methadonnal kezelt heroinfüggő betegek elvonási tünetei a fültűk behelyezése után drasztikusan csökkennek, majd a kezelés igény szerinti ismétlése következtében megszűnnek; rövidesen nem volt szükség a szintén függőséget okozó gyógyszerre. 1978-ban hivatalosan is megszüntették a Methadon kezelést - mint a drogelvonó protokoll részét- és az ötpontos acudetox protokollal helyettesítették.
 
A megfigyelések, nagyszámú beteg bevonásával végzett terápis során bizonyítást nyert, hogy az acudetox mindennemű addikció kezelésében hatásos, a drog-, alkohol- és nikotinfüggőség is eredményesen kezelhető a NADA protokollal.
 
Az európai NADA 1992-ben alakult, 1991-ben Magyarországon is megtartotta első előadását Dr. Smith. Hazánkban 1996 februárjában alakult meg az Országos Addiktológiai Akupunktúrés Egyesület, mely felvállalta az akudetox terjesztését, oktatását, szupervízióját. A kezeléseket, mint fülekupunktúrás addiktológus, jómagam végzem.
 
Az öt pont kezelésének hatására a neurovegetatív rendszer kiegyensúlyozatlansága (a nikotinelvonás alatt jelentkező nyugtalanság, ingerültség, agresszivitás, édesség utáni fokozott vágy, alvászavarok) csökken, majd megszűnik - elsősorban a „Shen Men” és „Sympatikus” pontok stimulációja révén-. A vese-, máj-, és tüdő-pontok stimulációja gyógyítja a szervezet méregtelenítésében résztvevő szervek funkciózavarait, fokozza vérkeringésüket, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású.
 
A NADA protokoll előnyei a szenvedélybetegségek kezelésében:
A detoxikálás kizárólag akupunktúrával – gyógyszerek nélkül – történik.
A kezelés mellékhatások nélkül alkalmazható, míg a gyógyszeres kezelés több mellékhatást vált ki (akár rá is lehet szokni a gyógyszerre).
A kezelés előnye, hogy non-verbális, az első lépésben alkalmazható beavatkozás, amely azonnali megnyugtató hatással van a betegekre.
A NADA protokoll holisztikus szemlélettel fordul a beteg felé, s a teljes embert segíti. Az eljárás során belép a tanácsadás, a csoportterápia, családterápia, melyek a NADA protokoll szerves részei.
A szenvedélybetegek vagy függőbetegek a NADA protokoll alkalmazása során ambulánsan kezelhetők.
NADA protokollnak egyre nagyobb szerepe van ezen betegségek hatásos és gyors kezelésében. Évente ezrek fordulnak e rendszer felé, erre kiképzett és a Magyar Állam Egészségügyi Bizottsága előtt vizsgát tett természetgyógyászokhoz!
 
 

Lap teteje

Copyright © 2013. Minden jog fenntartva - Agabe /Ulicska Tamás/.